controls.

Everything else C64 related
Post Reply
dking
Techno Teaboy
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 8:21 pm

controls.

Post by dking »

Hi, just joined this site.

Just wondering how i get my ps2 pad to work with my c64 emulator?

I use the ps2 pad on my pc.

I dont seem to be able to get anything to work,i got VICE and its just totally baffled me...im not a programer or tech or anything even close (im sure you can tell)so if anybody does reply to this thread,lamens terms would be great!

Thanks in advance.
User avatar
andy vaisey
Director
Posts: 417
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:15 pm
Location: Cymru
Contact:

Post by andy vaisey »

Using VICE, use the menu:

'Settings' > 'Joystick settings...'

and select your pad under the correct port#. Most games use Port 2.
dking
Techno Teaboy
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 8:21 pm

Post by dking »

Do you have a link to the VICE i need?
User avatar
andy vaisey
Director
Posts: 417
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:15 pm
Location: Cymru
Contact:

Post by andy vaisey »

dking wrote:Do you have a link to the VICE i need?
VICE emulator for Windows:
http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/ ... CE-2.1.zip
dking
Techno Teaboy
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 8:21 pm

Post by dking »

Thanks.

Now what do i do with the VICE?
User avatar
andy vaisey
Director
Posts: 417
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:15 pm
Location: Cymru
Contact:

Post by andy vaisey »

dking wrote:Now what do i do with the VICE?
Unzip the file you downloaded and in the folder that's created, run 'x64.exe' which is the the C64 emulator.

From there, read the instructions found here and in particular the instructions here to find out how to load games.

To get your pad working, refer to my instructions in my previous post.
dking
Techno Teaboy
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 8:21 pm

Post by dking »

Thanks for the info but i had already read those instructions and they make no sense to me at all.

How do i play a game on the c64 emulator is all i want to know.

Disks and tape images?insert and remove virtual disks?disk images?(means absolutley nothing to me) ancestor directories??(I really havent got a clue)

Do i use disk and tape images to play the games? those instructions are extremly unclear to the lamen.

Do i put d64 files into drive 8 through attach disk image?then what do i do?

I have d64 games ready to play etc... (I just want to play the last ninja again!!) :)
dking
Techno Teaboy
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 8:21 pm

Post by dking »

Forget my last post as i have figured it out and am now playing...the last ninja!!

Thanks for your help.
User avatar
Iain
Admin
Posts: 2182
Joined: Tue Jun 17, 2003 6:42 pm
Location: Cavan, Ireland
Contact:

Post by Iain »

Welcome to the world of emulation! :)
User avatar
andy vaisey
Director
Posts: 417
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:15 pm
Location: Cymru
Contact:

Post by andy vaisey »

Happy days!
dking
Techno Teaboy
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 8:21 pm

Post by dking »

just wondering how i play barbarian.

It says space to read or [RUN/STOP] to play.

Not really sure what to do.
User avatar
andy vaisey
Director
Posts: 417
Joined: Fri Sep 23, 2005 6:15 pm
Location: Cymru
Contact:

Post by andy vaisey »

The image you have is probably a crack which has instructions/information/credits on the front.

Do exactly what it says: press space to read the info or press run/stop to start the game.

Ah, I hear you say. Where is run/stop? If you're using VICE, run/stop is usually "Esc" on your PC keyboard.
Post Reply